Jesteś tutaj

Wydarzenia

Już po raz czwarty Modena miała przyjemność zaprezentować się na Sweet Targach w Katowicach. W tym roku przygotowaliśmy ofertę nie tylko dla cukierni i piekarni, ale i lodziarni. Podczas 3  dni nasi klienci mogli spróbować wypiekanych na miejscu muffin w wersji wytrawnej, ciast zbożowych oraz szerokiej gamy lodów.
2017.04.04
23 marca, jak co roku w restauracji Bartek w Bielsku-Białej odbył się finał konkursu dla cukierników. Uczniowie szkół zawodowych zaprezentowali zrobione przez siebie ciasta i torty. Tematem tegorocznych prac były Święta Wielkanocne oraz tort komunijny. Nagrody dla 3 pierwszych osób zostaly ufundowane prez firmy Savpol i Modena, ale pozostali uczestnicy również...
2017.03.29
13 marca w Karczmie Kuban odbyła się prezentacja nowości na sezon 2017 dla lodziarni,  cukierni i  kawiarni.              Wśród nich pokazane były: naturalny twaróg wiejski, uwodzicielska „Lady Chocolate”, 100%-owa Pistacja Śródziemnomorska, PinoPinguino Lemon. Cukiernikom zaprezentowane zostały ciekawe...
2017.03.14
Kolejne szkolenie zorganizowane dla naszych klinetów dotyczyło tego - jak być skutecznym szefem. Właściciele i osoby zarządzające cukierniami, piekarniami czy lodziarniami miały okazję ćwiczyć takie elementy jak: przywództwo, praca z zespołem, rozwiązywanie konfliktów, stawianie celów i podejmowanie decyzji, delegowanie i kontrolowanie. Umiejętności...
2016.07.22
12 maja Modena wspólnie z firmą Eco Trade zorganizowała szkolenie dla kilku absolwentów szkół, którzy uczą się w zawodzie piekarz i cukiernik.
2016.05.13
6 kwietnia odbyła się kolejna część szkolenia dotyczącego marketingu w cukierni i piekarni.  Nasi klienci mogli uzupelnić wiedzę w zakresie działań promocyjnych
2016.04.08
VII edycja Sweet Targów przeszła do historii. Nowe miejsce - Międzynarodowe Centrum Kongresowe w Katowicach cieszyło się dużą popularnością zarówno wśród wystawców jak i odwiedzających targi. Możliwość  spotkania z klientami była dla nas  znakomitą okazją do zaprezentowania kilku nowych receptur ciast i pieczywa przygotowanych specjalnie na te targi.
2016.03.23
13 stycznia rozpoczęlismy cykl szkoleń dla naszych klientów. Warsztaty poprowadził trener "Akademii zza lady" Jarosław Ropiejko. Głównym tematem był szeroko rozumiany marketing - rembranding, pozycjonowanie, storytelling. Mamy nadzieje, że praktyczne przykłady i pomysły, które podsuwał trener właściele piekarni i cukierni wykorzystaja w swoich firmach.
2016.01.29
18 marca w hotelu Szafran odbył się pokaz nowości lodziarskich firmy Pregel. Wśród prezentowanych smaków były m.in SPRINTY na bazie wody: Zielona Herbata,  Biała i Mleczna Czekolada, VARIEGATURY: lime, imbir, tiramisu, karmel, PASTY: pistacja Anatloia, Słodki Migdał, Leche Merengada Zdecydowanie największym zainteresowanie cieszył się Jogurt Ogórkowy....
2015.03.20
11 marca 2015 w restauracji Bartek w Bielsku-Białej odbył się konkurs dla uczniów w zawodzie cukiernik.
2015.03.17

Strony