Jesteś tutaj

Olej z esencja masła - Kruszwica

KRUSZWICA Olej z Esencją Masła to kompozycja najwyższej jakości oleju rzepakowego i oleju maślanego, odpowiadająca potrzebom współczesnej gastronomii. W jednej butelce łączy zalety użytkowe oleju rzepakowego – funkcjonalność, wytrzymałość w szerokim zakresie temperatur, wydajność, łatwość i szybkość pracy oraz walory masła klarowanego, które nadaje potrawom maślany smak oraz złocistą barwę.

KRUSZWICA Olej z Esencją Masła to zgrany duet, który sprawdza się wszędzie tam, gdzie liczy się czas, precyzja oraz smak. Odpowiada wyzwaniom, przed jakimi stają profesjonalni kucharze i restauratorzy: jakość serwowanych dań, ograniczony czas i miejsce oraz food cost.

KRUSZWICA Olej z Esencją Masła, z temperaturą dymienia powyżej 220C, doskonale sprawdza się podczas smażenia, pieczenia i gotowania. Można go również wykorzystywać do zimnych zastosowań. Nadaje potrawom maślany smak, a tym smażonym również złocista barwę. Produkt jest wydajny (zapewnia kilka cyklów smażenia na tej samej porcji) oraz gwarantuje większą kontrolę nad procesem przygotowania potraw vs masło klarowane.

Klarowne połączenie oleju rzepakowego i maślanego, bez sztucznych dodatków i zagęstników, nadaje produktowi piękną, bursztynową barwę. Płynna konsystencja ułatwia codzienne użytkowanie,a wygodne opakowanie w formie przezroczystej, plastikowej butelki z uchwytami zapewnia precyzję dozowania, optymalizując także koszty.

Formuła produktu sprawia, że doskonale sprawdza do tworzenia dań m.in.: z mięs, ryb, owoców morza czy warzyw.