Crumb Soft to ekonomiczny zamiennik tłuszczu (margaryny). Szczególnie polecany do produkcji bułek, dodatkową zaletą jest to, iż jego zastosowanie wydłuża świeżość pieczywa.
Receptura:
Crumb Soft 1/4-1/5 ilości margaryny
Emulsja E-40
Zastosowanie: blachy, foremki
Zalecana do produktów: pieczywo, bułki, produkty z małą zawartością cukru.
Uniwersalny środek bazujący na oleju roślinnym oraz wodzie. Biały kolor zabezpiecza przed przedawkowaniem produktu i nie ma wpływu na jego wygląd i smak. Tani i ekonomiczny w dozowaniu.
O!Mega- Mieszanka do przygotowania pieczywa funkcjonalnego.
To doskonałe źródło kwasów tłuszczowych Omega 3 - zawartość kwasów Omega 3 wynosi 1,05g / 100g pieczywa (ok. 1 bułka).
Dzięki zawartości lnu i soi uzyskano wyjątkowy smak pieczywa.
O!mega Bułki to również długotrwała świeżość i kompaktowy miękisz.
Nowości 2014
BAZY:
- Fiorpanna 100 - baza do lodów w procesie zimnym i gorącym
- Angelika - baza do lodów w procesie gorącym z dodatkową zawartością cześci stałych mleka pełnego
SPRINTY:
- Peach Tea Sprint - o smaku brzoskwiniowym
- Pomegrante Sprint - o smaku granatu
- Re Nero Sprint - smak śmietankowo - waniliowy z dodatkiem gorzkiej czekolady...
Bułeczki eMilki opiekają się na kilku innowcyjnych surowcach marki Bakels:
-eMilki Pasta
-eMilki Crossing
-glazura Bakles
Smak bułeczek można wzbogacić o różne dodatki jak rodzynki, czekolada Non Temp Biała i Ciemna itp.
Bułeczki eMilki to:
- ciekawy wygląd
- apetyczny kolor
- doskonały smak i aromat
- ekonomiczna kalkulacja
Firma Bakles...
Choco Souffle jest mieszanka zawierającą małe kawałki prawdziwej, gorzkiej czekolady, co zdecydowanie wzmacnia i podkresla jej wyjątkowy smak.
Receptura:
Choco Souffle 1000 g
Jajka 700g
Ciemna czekolada 450 g (zaleca sie użycie Reno 64% lub Reno 72%)
Sposób użycia:
Czekoladę należy roztopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Mieszankę...
Pane Arabo to typowy "chleb arabski" szczególnie przydatny do przygotowania smakowitych, napełnianych farszem kanapek.
Op. worki 10 kg
Receptura:
PANE ARABO 20% - 2000g
Mąka 500 - 8000g
Woda - 5000g
Oliwa z Oliwek - 400g
Drożdże - 400 g
Czas wyrabiania: 10 minut
Temperatura ciasta: 26-27 C
Pierwszy rozrost: 30 minut w temp.22-24 C...
Nowości 2014 - BAZY MEC3
- Baza Natura - bez dodatku emulgatorów, modyfikowanych tłuszczów roślinnych ani aromatów. Baza Natura daje wysokiej jakości, prawdziwe kremowe lody o pełnym i wyraźnym smaku.
- Baza Alba - wysoko dozowana, bardzo łatwa w użyciu wystarczy dodać cukier i mleko. Baza nie zawiera aromatów.
- Baza Alba Completa - baza z cukrem,...